De Buurkuier Wandelgroep; voor iedereen die graag wil wandelen!

De Buurkuier Wandelgroep van Helpend Handje is bedoeld en geschikt voor iedereen die graag wil wandelen.
Alleen of met een groep(je).

In de Buurkuier Wandelgroep worden regelmatig wandelevenementen en wandelchallenges in de eigen gemeente, plaats, buurt of wijk georganiseerd. De routes van deze tochten en challenges brengen je op verrassende plekken in je eigen omgeving!

Deelname aan de Buurkuier Wandelgroep is een eenvoudige manier om actief bezig te zijn, draagt bij aan een gezonde levensstijl, is voor alle leeftijden en is vooral ook heel gezellig.

Afhankelijk van een bijdrage van een gemeente waar een Buurkuier Wandelgroep actief is, is deelname gratis of tegen een kleine vergoeding. In het overzicht van deelnemende gemeentes en plaatsen staan de mogelijkheden en voorwaarden vermeld en kun je je voordeelname aanmelden.

De Buurkuier Wandelgroep Leeuwarden is een online / virtuele wandelgroep, waarbij deelnemers vooraf uitgewerkte wandelroutes lopen en aan wandelchallenges meedoen.

Het is de doelstelling van de Buurkuier Wandelgroep Leeuwarden om mensen op een eenvoudige manier actief bezig te laten zijn en daarmee bij te dragen aan een gezonde(re) levensstijl en het bevorderen van onderling sociaal contact.

Want naast het ‘fysieke’ aspect heeft de Buurkuier Wandelgroep Leeuwarden ook een sociale functie; deelnemers kunnen desgewenst onderling contact maken en onderhouden en hun wandelervaringen en eigen wandelroutes met elkaar delen.

In de maanden april, mei & juni en oktober, november & december werden door heel de gemeente Leeuwarden wandelroutes uitgezet en wandelchallenges opgezet.

In totaal zijn het om 38 wandelroutes door de stad en de dorpen eromheen. De tochten challenges zijn leuk en geschikt voor zowel de beginnende als de geoefende deelnemer. Elke deelnemer bepaalt zelf aan hoeveel tochten en challenges ze mee willen doen en deelname wordt beloond met een leuke herinnering.

Deelname wordt geregistreerd middels een unieke wandelapp, waarin routes worden klaargezet, maar om deelname voor iedereen (ook zonder smartphone) mogelijk te maken worden de routes ook digitaal ter beschikking gesteld.

Meedoen met de Buurkuier Wandelgroep Leeuwarden was dankzij een bijdrage van de gemeente Leeuwarden gratis ongeacht het aantal deelnemers!

Wil je meedoen? Meld je dan aan via de button hieronder.

Aanmelden Buurkuier Wandelgroep Leeuwarden; momenteel niet mogelijk

Veelgestelde Vragen

Zijn er aan deelname aan de Buurkuier Wandelgroep Leeuwarden kosten verbonden?
Nee, deelname is mede dankzij een bijdrage van de gemeente Leeuwarden gratis.

Is deelname aan de Buurkuier Wandelgroep Leeuwarden geschikt voor jong & oud?
Jazeker, de routes zijn geschikt voor gezinnen met (kleine) kinderen, maar ook voor ‘doorgewinterde’ wandelaars.

Hoe lang zijn de routes?
De routes variëren in afstand van ong. 2,5km tot ong. 10 km. Je kunt de routes ‘los’ lopen of combineren voor een langere afstand.

Wanneer krijg ik de routes?
Er wordt in de periodes april-juni en oktober-december elke week een nieuwe route vrijgegeven in de wandelapp.

Moet ik alle routes lopen?
Het is wel zo leuk als je alle routes loopt, maar je moet natuurlijk niks.

Hoe lang mag ik over een editie van Buurkuier doen?
Er zijn vanaf start tot eind 26 wandeldagen en je bepaalt zelf wanneer je loopt.

Moet ik de wandelapp gebruiken?
Het gebruik van de wandelapp maakt aanbieden van ‘virtuele’ wandeltochten mogelijk en geeft je de mogelijkheid je locatie op de route te zien.

Wat als ik geen smartphone heb?
Deelnemers die niet over een smartphone beschikken of liever ‘van papier’ lopen, krijgen de routes desgewenst gemaild. Zo maken we de Buurkuier Wandelgroep Leeuwarden ook geschikt voor (met name) oudere deelnemers.

Hoe werkt de wandelapp?
Gebruik van de wandelapp is heel eenvoudig. Na inschrijving ontvang je een link naar een uitgebreide beschrijving hoe je de app installeert en hoe de app werkt.

Waar starten en eindigen de routes?
De adressen van de start van de routes zijn respectievelijk:

Grou – Zeilcentrum Grou – Pr. Wilhelminastraat 3 – 9001 KE Grou
Goutum – Dorpshuis “Ien en Mien”- Buorren 13a – 9084 BB Goutum
Zuidwest – Sportwijk Nijlân – Middelzeelaan 4 – 8931 AK Leeuwarden
Noordwest – Wijkcentrum Eeltsje’s Hiem – Pieter Sipmawei 11 – 8915 DZ Leeuwarden
Centrum – Oldehoofsterkerkhof (bij de trap/tribune) – 8911 DH Leeuwarden
Noordoost – thv school/voetbalkooi – Groenesterpaad – Leeuwarden
Noord – thv Ludingawaard – Ludinga 12 – 8918 GX Leeuwarden
Stiens – thv Bibliotheek Stiens – Pyter Jurjensstrjitte 19 – 9051 BR Stiens

Let op: het is vanwege de Corona-maatregelen vooralsnog niet mogelijk gebruik te maken van faciliteiten bij start/finish of onderweg

Aanmelden Buurkuier Wandelgroep Leeuwarden; momenteel niet mogelijk